Glennartz.se / Hem / Kända svenska dansband / Hälsoboost med dans och dansbandsmusik

Hälsoboost med dans och dansbandsmusik

Visste du att dans är en av de bästa motionsformerna oavsett ålder? Är du ett inbitet fan av dans till dansbandsmusik kan ditt välmående med andra ord optimeras. Att du dessutom har kul och får ett socialt utbyte inom dansbandskulturen är ytterligare plus i kanten.

Glädje förlänger livet

I tider har människan sökt efter metoder och sätt för att optimera välmåendet på flera plan. Idag finns det imponerande teknik och behandlingssätt som hjälper oss att hålla oss unga och vackra längre. Vetenskapligt utvecklade metoder och behandlingar har revolutionerat möjligheterna att till exempel få tillbaka håret. Ta bara en titt på Nordichair.com för att se vilka imponerande resultat moderna hårtransplantationer ger. Att få tillbaka håret kan vara ett sätt att känna sig tillfreds med sig själv, men vårt välmående kan boostas på fler sätt.

Det är inte bara gymmet och elljusspåret som är bra för hälsan. Dans är en minst lika bra motionsform och en utmärkt sysselsättning för den som vill hålla sig i form oavsett ålder. Du tränar både koordination och rörlighet när du buggar, vilket brukar vara den dansvariant som gäller i samband med dansbandsmusik. Fördelen med att dansa på fritiden är att du själv väljer nivå och fart. Musikens takt fungerar som grundrytm när du dansar, men det går att anpassa takten efter din egen ork.

Det är dessutom en rolig aktivitet som gör dig glad ända in i själen. Glädje är definitivt en livssporre, det vill säga ett inslag som gör livet värt att leva. Vi mår helt enkelt väldigt bra av att vara glada. Dansbandsvärlden kan utan överdrift kalla sig för en glädjespridande kultur. Här genereras glädje i sin fulla prakt eftersom en stor del av dansbandskonceptet handlar om dans, musik och umgänge.

Socialt utbyte

Att springa i skogen kan vara skönt för att komma från vardagsstressen och för att få vara ensam en stund. Men i längden kan det bli väldigt ensamt att inte ha någon social sysselsättning vid sidan av jobb och vardag. När du dansar utför du till skillnad mot löpning en fysisk aktivitet tillsammans med andra. Trots att du inte är ensam är dansen ändå en befriande stund som får dig att känna dig som ny efteråt. Dansen och musiken väcker känslor och får oss att radera negativa tankar, men även att känna glädjerus. Adrenalin frisätts helt enkelt när du låter musiken styra din kropp och rörelser. Den sociala upplevelsen när du går på dans eller tar danslektioner spelar också en viktig roll. Du möter många människor inom dansens värld och det sociala utbytet är optimalt. Inom just dansbandskulturen finns en stor gemenskap, vilken präglar spelningar, event och festivaler. Du kommer med andra ord att hitta många nya vänner för livet!

hikaru