Glennartz.se / Hem / Typiskt för dansband / Ordna en dansbandskväll

Ordna en dansbandskväll

Om du älskar dansband så kan det vara roligt att bjuda in till en dansbandskväll. Du bestämmer vilken dryck du ska bjuda på och vilka dansbandslåtar som ska spelas.

Dryck till gästerna

Ingen dryck passar bättre till dansbandskvällen än vitt vin av valfritt märke. Det finns vita viner som passar de flesta prisklasser och det är dessutom en dryck som de flesta gillar. För att vara på den säkra sidan bör du skaffa några olika viner om det skulle vara så att någon inte gillar en specifik sort. Köp gärna ett vin med en mjuk smak och en annan av en lite strävare karaktär. Glöm inte heller att bjuda på alkoholfritt vin om någon skulle föredra det.

Lokal och musik

Beroende på hur stor du tänkt att festen ska bli så bör du överväga att hyra en lokal. Om du tänkt att bjuda in många personer och vill att det finnas gott om utrymme för dans så är det definitivt att rekommendera. I annat fall går det såklart bra att bjuda hem gästerna till dig. Det är även viktigt att du har ett bra ljudsystem då hela kvällen kommer kretsa kring den fantastiska dansbandsmusiken. Fråga gärna dina vänner om de har en bra högtalare och stereo att låna ut om du inte äger det själv.

hikaru