Glennartz.se / Hem / Kända svenska dansband / Klä dig rätt för balen

Klä dig rätt för balen

På den här sidan kan du läsa allt om dansband. Även fast dansband kanske inte är det hetaste hos ungdomar just nu så kan det vara någon form av band på balen. Till exempel ett dansband. Därför kändes det passande att vi i det här inlägget ger dig som ska på bal några tips på hur du kan hitta passande kläder.

Balklänningar

Till att börja med finns det ett bra utbud av balklänningar på nätet. Där kan du välja och vraka mellan en mängd olika varianter av balklänningar då de kommer i olika modeller, färger och material. Det finns allt från eleganta och klassiska balklänningar till de som sitter tight längs kroppen och har en design som sticker ut i mängden. Det finns till exempel balklänningar med paljetter och klänningar i färgerna rosa, orange, gul eller grön. Men det finns även neutrala färger såsom vit, svart, beige och brun.

Balklänningar brukar i regel ha en lång kjol, men det finns även de något kortare. Med andra ord kan du hitta den balklänning som tilltalar dig bäst.

Kostym

Med en kostym kan du klä dig minst lika stiligt som Christer Sjögren eller någon annan stor dansbandssångare. Kostymen är en klassiker när det kommer till finare kläder och passar därför till balen. I en kostym ingår ett par kostymbyxor och en kavaj. Därför behöver du köpa till en skjorta att ha under. Det finns kostymer i många olika färger. Det mest klassiska är den svarta kostymen. Men de kommer även i andra färger såsom blå, vit och grön.

hikaru