Glennartz.se / Hem / Kända svenska dansband / Dansbandsveckan

Dansbandsveckan

Det närmar sig

Det ligger något i luften, en förväntansfull stämning runt om i landet. Familjer, singlar, barn och äldre börjar snegla mot Malungs-skogarna. Det ska bjudas upp till dans, fest och underbar musik.

Under sju förtrollande kvällar spelas det dansmusik på dansbanor. Normalt besöks dansbandsveckan av 100 000 besökare. Dom kommer för musiken, stämningen och kanske framförallt att dansa. Här är en mötesplats för människor, nya bekantskaper, nya kärlekar och nya vänner. Dansband kommer från hela Skandinavien för att underhålla en kräsen danspublik.

Det fina med Dansbandsveckan är att den är till för alla. För stora och små, för nyfikna nyintresserade, för vana dansbandsdansare och för nordens elit i dans. Under vecka 29 i Malung hittar du dansbandsentusiaster under varje sten. Man räknar med att det kommer då mer än 3 000 husvagnar till Malung.

Dansband

Dans till dansbandsmusik är en kombination av pardans och populärmusik. Under Dansbandsveckan finns verkligen möjligheter att trivas även för de mest kräsna dansbandsnjutarna. De underbara sommarnätterna sprider en varm känsla av tillhörighet och glädje. Malung är och förblir ett danspalats för hela Nordens dansbandsälskare.

Mer än åttio dansband underhåller med fantastisk musik, så att man kan dansa bugg, foxtrot, swing, gammeldans och lindyhop. Här finns något för alla som önskar att svänga sina ”lurviga”. Helt klart en höjdpunkt för många under sommarmånaderna eller som några har sagt, den roligaste veckan på året, man vill inte att den ska ta slut.

Hela Malung och dess invånare går med ständiga leenden, vilket i sig inte är så konstigt med tanke på att det där så underbart roligt att dansa. Dessutom ger det motion för den som snurrar runt ordentligt. Visionen är att få fler att öppna ögonen för dans och dansband.

På Dansbandsveckan får man alltid en kram i entrén när man ska gå in. Något som sedan genomsyrar hela evenemanget.

Kom som du vill

Dansbandsstilen är lika variationsrik som människor är olika. Många kvinnor har fina klänningar och männen klär sig ofta i luftiga skjortor och snygga byxor. Vill du hitta något för dina barn så titta på kidsbrandstore.se, där finns alla olika sorters snygga kläder för barn. Apropå barn så kan du då hitta aktiviter för dom runt om i Malung och på stadens bibliotek. Många hittar nya vänner och leker halva dagarna, men det finns också danskurser för nybörjare dit man kan komma med sina barn.

Man kan också ställa upp i Buggruset. Du bestämmer tempot när du springer, går eller dansar dom fem kilometrarna. Det är viktigt att du trivs så ta med dina vänner, utmana dina grannar och bilda lag; då kan ni få rabatt på anmälningsavgiften.

Förena nytta med nöje, töm källarförrådet och anmäl dig till bakluckeloppis på PD-området, glöm inte att anmäla dig dock. Eller kom och fynda bland de förväntansfulla säljarna.

Varmt välkommen till Malung.

hikaru