Glennartz.se / Hem / Kända svenska dansband / Christer Sjögrens Andliga sånger

Christer Sjögrens Andliga sånger

Christer Sjögren är ett av dansbandsvärldens största namn. De flesta förknippar honom med det kända svenska dansbandet Vikingarna där han var både sångare och frontfigur mellan 1978 och 2004. Sjögren har dock även en framgångsrik solokarriär där han på egen hand har gett ut en hel del populära album. Han har också synts i TV-rutan i en rad olika produktioner samt hållit uppmärksammande julkonserter.

Trygg och djup röst

Det finns nog ingen som inte känner igen Christer Sjögrens djupa och trygga röst. Han har en unik och säregen ton som slår an en klang hos många människor. Framför allt hos äldre generationer har hans musik nått stora framgångar. Sjögren har bland annat julturnerat med Elisabeth Andreassen och spelat den kända karaktären Georg von Trapp i ”Sound of Music” som gick av stapeln på Göta Lejon i kulturstaden Stockholm.

Andliga Sånger

1989 gav Sjögren ut musikalbumet Andliga Sånger där en hel del av melodierna har blivit populära på begravningar. Det är ytterst känslosamt att planera en begravning och många finner tröst i att välja begravningssånger åt den avlidne för att hedra dennes minne. Lova Begravningsbyrå kan hjälpa till med både personlig service, juridik och rådgivning där du befinner dig. Denna begravningsbyrå finns tillgänglig i stora delar av Sverige och kan vara behjälplig via webben på följande adress https://lovabegravning.se/ samt på telefon, men det går också bra att boka ett personligt möte. Att ordna vacker och stämningsfull musik till begravningen blir lättare när man inte behöver vara ensam med sin sorg.

Låtlistan på albumet Andliga låtar innehåller en hel del klassiker där framför allt följande sånger är vanliga inslag i begravningsceremonier både i och utanför kyrkan:

 • Pärleporten
 • Barnatro
 • Crying in the Chapel
 • Gyllene morgon
 • Han är min sång och min glädje
 • Räck mig din hand
 • Jag har hört om en stad
 • Ovan där
 • När du går över floden
 • O sällhet stor
 • Var jag går i skogar, berg och dalar

Texter som berör

Christer Sjögren sjöng in sig i svenskarnas hjärtan på allvar 2018 när han deltog i det årets version av Så mycket bättre . Hans populära låt Den Stora Dagen framfördes av Linnea Henriksson och framförandet blåste nytt liv i den vackra sången. Texten har en förmåga att beröra och här ligger en del av Sjögrens styrka. Texten är skriven av Benny Borg och Vikingarna sjöng in den på sitt album Kramgoa låtar 10 1982. Sjögrens djupa och mörka röst gav låten ytterligare en dimension och många kan leva sig in i känslan och berättelsen som texten handlar om. Sångtexten beskriver en gammal kvinna som förbereder sig för att ta emot sina barn på sin födelsedag. Hon blir dock sittande ensam i sitt hus med kaffe, kakor och tårta. Barnen har glömt bort att det var hennes stora dag och sången visar hur de äldre ofta prioriteras bort i dagens stressade samhälle.

hikaru